Predsjednica LAG Neretve Tomislava Bule – Radaljac na šestim Danima Neretve u Zagrebu održala prezentaciju na temu ”EU i nacionalni izvori financiranja – Integrirani pristup upravljanju destinacijom”

Poslijednja izmjena dana Utorak, 17 Listopad 2017 20:11

16.10.2016.

U Zagrebu su se 13. i 14. listopada 2017. godine održali šesti Dani Neretve u Zagrebu. Tradicionalna je to sada već manifestacija koja se održava u organizaciji istoimene udruge. Tema ovogodišnje manifestacije bila je ”COOL-tura u Neretvi” koja je kroz zanimljiv, interaktivan način trebala upoznati sudionike kako poboljšati prezentaciju, vidljivost i iskoristivost EU fondova kako bi se dolina Neretve što prije ucrtala na razne turističke karte.
tomislava1Između ostalih, jedna od panelistica na ovogodišnjoj manifestaciji bila je i predsjednica LAG Neretva gđa. Tomislava Bule – Radaljac koja je kroz svoje izlaganje ”EU i nacionalni izvori financiranja – Integrirani pristup upravljanju destinacijom” sudionike upoznala s Operativnim programima RH 2014.-2020. i nacionalnim izvorima financiranja. Istaknula je kako je upravo LAG Neretva jedan od najboljih primjera integriranog pristupa upravljanju destinacijom, obzirom da, iako je relativno ”mlad” LAG (osnovan 2012. godine) jedan od rijetkih koji se može pohvaliti s preko 91% povučenih sredstava u provedbi IPARD-a, dok je, svakako, jedna od upečatljivih inicijativa LAG-a bila promocija kratkih lanaca prodaje, gdje je LAG Neretva u suradnji s drugim LAG-ovima i dionicima na području RH pomogao neretvanskim poljoprivrednicima kada su zapali u probleme oko plasmana na tržište, najpoznatijeg neretvanskog proizvoda – neretvanske mandarine. Iz te inicjative razvila se akcija “Neretvi Za Dar” kao svojevrsna reakcija i prilagodba na problem područja u okvru koje su mali poljoprivredni proizvođači prodali cca. 300 tona mandarina u svega tri tjedna. Zaključno predsjednica LAG-a dodala je i kako je iznimno bitno odrediti prioritete ulaganja, a sve donesene strategije lokalnog razvoja trebaju biti prije svega jasne i mjerljive dok se najbolji rezultati postižu suradnjom i povezivanjem lokalnih dionika te jačanjem njihovih kapaciteta za rad na projektima, što je i misija LAG Neretve. 

Među ostalim panelistima na šestim Danima Neretve u Zagrebu bili su i gđa. Dijana Katica i gosp. Miroslav Mimo Barbir.

Važno je napomenuti kako je manifestacija imala i humanitari karakter, pa je tako Zagrebačkom Caritasu donirano nešto više od 1600 kg neretvanskih mandarina za potrebe pučkih 
kuhinja. 

Kalendar događanja

« Prosinac 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31