29.8.2018.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova – Faza 2“, referentna oznaka: KK.03.2.1.16.

Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima kako bi se ojačala međunarodna konkurentnost olakšavanjem predstavljanja njihovih proizvoda/usluga međunarodnoj poslovnoj zajednici u inozemstvu i uvođenja proizvoda na novo, inozemno tržište te povećanja mogućnosti poslovne suradnje s inozemnim partnerima.

Cilj poziva je povećati sposobnost hrvatskog gospodarstva za sudjelovanje na globalnim tržištima te pridonijeti povećanju udjela MSP-ova u ukupnom izvozu roba i usluga poboljšanjem uvjeta za njihov rad u međunarodnom okruženju.

Dodijeljenim bespovratnim sredstvima sufinancirat će se projektne aktivnosti koje uključuju nastupe na međunarodnim sajmovima ili b2b susretima izvan RH te istraživanje inozemnog tržišta za plasman proizvoda na novo tržište izvan RH.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 100.000,00 kuna, a najviši iznos je 1.000.000,00 kuna, pri čemu je intenzitet potpore za mikro i mala poduzeća 85%, dok za srednja poduzeća intenzitet iznosi 65% prihvatljivih troškova. Potpora dodijeljena po ovom Pozivu smatra se potporom male vrijednosti i dodjeljuje se putem OP Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva s rokom za podnošenje projektnih prijedloga od 30. listopada 2018. od 11:00 sati do 29. lipnja 2020. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava, u ukupnoj vrijednosti od 58.000.000,00 kuna. Projektni prijedlozi podnose se elektronički, putem sustava eFondovi.

Više informacija o natječaju te natječajnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.

Izvor: mingo.hr

27.8.2018.

Mladi od 16 do 19 godina, sudjelujte u nagradnom video-natječaju #Ovajputglasam i otputujte u Strasbourg - natječaj je otvoren od 5. lipnja do 10. rujna 2018. godine!

U natječaju možete sudjelovati ako u školskoj godini 2018./2019. pohađate srednju školu u Republici Hrvatskoj.

ŠTO VAM JE ČINITI?

Ispunite prijavni obrazac i "uploadajte" video u trajanju od najviše 45 sekundi te na YouTube kanal (najbolje na službeni YouTube kanal vaše škole). Video-uradak mora sadržavati kreativni odgovor na sljedeći koncept: zašto 26. svibnja 2019. godine treba izaći na izbore za Europski parlament. Krilatica i hashtag ove video-kampanje su #Ovajputglasam i #IzboriEU2019. Najoriginalniji video-radovi ući će u izbor za pobjednika nagradnog natječaja.

A NAGRADA?

Najoriginalniji video-odgovori na tematski izazov zašto bi mladi u Hrvatskoj trebali izaći na izbore za Europski parlament 2019. godine (#Ovajputglasam #IzboriEu2019) osvojit će pravo sudjelovanja u programu "Euroscola" Europskog parlamenta - odnosno subvenciju za putovanje u Europski parlament u Strasbourgu (Francuska) za 24 učenika i 2 mentora srednjih škola koju pohađaju pobjednici.

Subvencija će pokriti najveći dio troškova putovanja iz Hrvatske u Europski parlament u Strasbourgu, kao i najveći dio troškova smještaja. Pobjedničke škole u Strasbourg će putovati već u listopadu 2018. godine, dok će točni datumi odlazaka u Strasbourg školama biti najavljeni u rujnu 2018. godine, po završetku video-natječaja.

Prijaviti se možete OVDJE

24.8.2018.

U tijeku su prijave za „Good Game Liftoff“, jedan od najvažnijih startup natječaja u Hrvatskoj; pobjednik s najboljom idejom za novu kompaniju dobit će 100 tisuća kuna. Liftoff je prvi iskorak u smjeru guranja poduzetništva i novih ideja, po uzoru na takve natječaje u cijelom svijetu. Ideje ne moraju biti revolucionarne ukoliko je izvedba dobra, pojašnjavaju iz Liftoffa. Traži se kompetitivna prednost u odnosu na trenutno tržišno stanje i pokušaj izazivanja statusa quo.

Na donacijski event se mogu prijaviti:

 • svi studenti preddiplomskog, diplomskog i postdiplomskog studija sveučilišta i ostalih visokoškolskih ustanova (veleučilišta i visokih škola) upisani u akademsku godinu 2017./2018,
 • mladi poduzetnici do 25 godina sa proizvodom ili uslugom u predinkubacijskoj, inkubacijskoj ili kasnijoj fazi razvoja.

Pobjednika natječaja birat će Nenad Bakić, poduzetnik i filantrop; Mate Rimac, CEO tvrtke Rimac Automobili, Martina Rizman Matić, direktorica korporativnih komunikacija Vipneta, Lordan Kondić, direktor marketinga za privatne korisnike Vipneta, Hrvoje Balen, član uprave Algebre, Ivan Brezak Brkan, glavni urednik Netokracije, Tomislav Car, CEO i suosnivač Infinuma, Sergej Ivasović, marketing i PR menadžer M SAN-a, Nikola Stolnik, CEO tvrtke Good Game Global.

Sve detaljnije informacije potražite OVDJE

24.8.2018.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je:

 1. Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Školskoj shemi, koji ostaje otvoren od dana objavljivanja na mrežnim stranicama www.apprrr.hr  do 25. rujna 2018. godine
 1. Javni poziv za iskaz dobavljača za sudjelovanje u Školskoj shemi koji ostaje otvoren tijekom cijele školske godine 2018/2019 od dana objavljivanja na mrežnim stranicama www.apprrr.hr

Školska shema u školskoj godini 2018/2019 provodi se na području čitave Republike Hrvatske od 1. kolovoza 2018. do 31. srpnja 2019. godine, sukladno Pravilniku o Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda (NN 69/2018). U okviru Školske sheme voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi ponudit će se učenicima kao zaseban obrok neovisno od obroka u okviru školske prehrane, kontinuirano u nastavne dane tijekom školske godine. Voće i povrće ponudit će se učenicima u osnovnim i srednjim školama, a mlijeko i mliječni proizvodi učenicima od 1. do 4. razreda osnovnih škola.

Za razliku od prošle školske godine, kada su podnositelji zahtjeva bile škole, u ovogodišnjoj Školskoj shemi to su osnivači školskih ustanova.

Detaljnije pogledajte ovdje.

21.8.2018.

Podaci o radnom mjestu:

Naziv radnog mjesta: Voditelj/Voditeljica ureda LAG-a Neretva

Opis poslova: Provodi projekte Ruralnog razvoja LAG-a; -organizira i odgovara za obavljanje stručnih i tehničkih poslova za potrebe tijela LAG-a, priprema prijedloge financijskih i drugih dokumenata, skrbi za izvršavanje odluka i zaključaka tijela LAG-a, skrbi da djelatnost LAG-a bude u skladu s LEADER načelima, propisom, Statutom i drugim aktima LAG-a, brine o ispunjavanju obveza LAG-a propisanih zakonom i pravilnicima, obavlja stručno-administrativne poslove LAG-a

Razina obrazovanja: Završen diplomski sveučilišni studij, odnosno stečena visoka stručna sprema pravnog , ekonomskog smjera, poljoprivrednog smjera

 Obrazovni program: Društveni smjer

 Potrebna znanja i vještine:

 Strani jezici: Engleski jezik

 Razina razumijevanja B2, govor B2, pisanje B2

 Informatička znanja: Napredno poznavanje rada na računalu, MS Office

 Druga znanja:

 -iskustvo u pripremi i provođenju razvojnih projekata

-poželjno iskustvo rada na rukovodećim pozicijama

-poželjno iskustvo rada u neprofitnim organizacijama

-poznavanje problematike ruralnog razvoja,

-poznavanje zakonskih propisa u radu neprofitnih organizacija,

-razvijene organizacijske sposobnosti,

-razvijene prezentacijske i pregovaračke vještine,

-sposobnost samostalnog i timskog rada,

-komunikativnost, motiviranost i predanost radu

Vozački ispit: B kategorija

 Radno iskustvo: 3 godine na istim ili sličnim poslovima

 Vrsta zaposlenja: Na neodređeno

 Uvjeti radnog mjesta: Rad na jednom mjestu, prema potrebi i terenski rad

 Naknada za prijevoz: U cijelosti

 Radno vrijeme: Puno radno vrijeme

 Uvjeti natječaja:

 Natječaj vrijedi od 21.08.2018. do 28.08.2018.

Broj traženih radnika: 1

Pisana zamolba se šalje na adresu elektroničke pošte :

 e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

CC: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

S NAZNAKOM : „NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO VODITELJ/ ICA UREDA LAG-A NERETVA

 Pristupnici na natječaj moraju priložiti sljedeću dokumentaciju:

 • Preslika osobne iskaznice
 • životopis
 • presliku diplome o stečenom akademskom zvanju
 • dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslika domovnice)
 • elektronički zapis o podacima osiguranja HZMO-a (e-radna knjižica), (uvjerenje ne starije od mjesec dana od dana objave)
 • uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata/kandidatkinje ne vodi kazneni postupak (uvjerenje ne starije od 3 mjeseca)
 • preslika osobne iskaznice
 • odgovarajući dokaz o iskustvu rada na projektima  ili vlastoručno potpisana izjava o iskustvu rada na projektima

Kandidatom u natječajnom postupku smatra se osoba koja ispunjava formalne uvjete iz natječaja te je podnijela urednu i pravovremenu prijavu na natječaj zajedno sa svim prilozima. Urednom prijavom smatra se ona prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u natječaju.

Nepotpune, neuredne, te nepravovremene prijave neće se razmatrati, niti će podnositelji takvih prijava naknadno biti pozvani na dopunu prijave.

Svi kandidati koji ispunjavaju uvjete iz natječaja moraju pristupiti testiranju, a o mjestu i vremenu održavanja testiranja biti će obaviješteni putem elektronske pošte .

Kandidat koji nije pristupio testiranju smatra se da je povukao prijavu na natječaj i više se ne smatra kandidatom.

Svi kandidati Natječaja biti će obaviješteni o rezultatima u zakonskom roku. Poslodavac zadržava pravo obavijestiti sve prijavljene kandidate i putem elektronske pošte. Poslodavac zadržava pravo ne odabrati nijednog kandidata.

 Na natječaj se pod jednakim uvjetima mogu prijaviti osobe oba spola.

 Opuzen, 20. kolovoz 2018.

20.8.2018.

Nacionalna zaklada je raspisala četiri natječaja za dodjelu institucionalnih podrški i jedan natječaj za financiranje projekata.

(a) Natječaji za dodjelu institucionalnih podrški raspisani su za:

 • udruge koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj (u 3 kategorije - podnatječaja);
 • udruge osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini (u 3 kategorije - podnatječaja);
 • udruge iz Domovinskoga rata u Republici Hrvatskoj koje djeluju na lokalnoj razini (u 3 kategorije - podnatječaja);
 • udruge koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku Nacionalne zaklade (u 3 kategorije - podnatječaja).

(b) Natječaj "Društveni kapital zajednice" namijenjen je udrugama koje djeluju na lokalnoj/regionalnoj razini kroz programe za razvoj zajednice, povećanje razine društvenog kapitala, razvoj aktivnog građanstva i osnaživanje lokalnih potencijala.

Detaljnije informacije potražite OVDJE

Izvor: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

8.8.2018.

Ministarstvo turizma objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave prema Programu razvoja javne turističke infrastrukture u 2018. godini, a zainteresirani se mogu prijaviti do 21. rujna 2018.

Programom će se sufinancirati projekti uređenja morskih i ostalih plaža, nastavak izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije ili adaptacije centara za posjetitelje i interpretacijskih centara te izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija ili adaptacija centara za posjetitelje i interpretacijskih centara na području Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema (sukladno projektu „Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem“), javna turistička infrastruktura u funkciji aktivnog turizma (uređenje i označavanje postojećih i novih cikloturističkih, pješačkih i jahačkih ruta), uređenje i opremanje javnih zahoda na područjima velike koncentracije turističkog prometa te izrada projektno-tehničke dokumentacije za javna golf igrališta i žičare.

Ministarstvo turizma sufinancirat će do 80 posto, odnosno 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta. Maksimalni iznos sufinanciranja ovisit će o indeksu razvijenosti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Tako će I. i II. skupina razvijenosti jedinica područne (regionalne) samouprave i I., II., III. i IV. skupina razvijenosti imati pravo na sufinanciranje projekata u iznosu do 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova, a ostale skupine do 80 posto opravdanih/prihvatljivih troškova.


Za projekte plaža minimalni iznos potpore iznosi 200.000 kuna, a maksimalni iznos potpore iznosi 800.000 kuna. Za sufinanciranje centara za posjetitelje i interpretacijskih centara iznos se kreće od minimalno 100.000 do maksimalno 800.000 kuna potpore.


U skladu s projektom Vlade RH „Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem“, Ministarstvo turizma sufinancira i izgradnju, dogradnju, rekonstrukciji ili adaptaciju centara za posjetitelje i interpretacijskih centara na području Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema s minimalno 100.000, a maksimalno 800.000 kuna.

Ministarstvo turizma i ove godine će sufinancirati uređenje i označavanje postojećih i novih cikloturističkih, pješačkih i jahačkih ruta s minimalno 100.000 i maksimalno 300.000 kuna po projektu. Nadalje, od ove godine će se sufinancirati uređenja i opremanja javnih zahoda (maksimalno do 300.000 kuna tj. do 80 posto odnosno 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova) te izrada projektno-tehničke dokumentacije za javna golf igrališta (minimalnim iznosom sufinanciranja od 100.000 te maksimalnim do 700.000 kuna) te izrada projektno-tehničke dokumentacije za žičare s minimalno 100.000 i maksimalno 700.000 kuna po projektu.


Javni poziv otvoren je do 21. rujna 2018. godine. Više informacija o uvjetima, uključujući potrebne obrasce objavljeno je na službenim web stranicama 
Ministarstva turizma gdje će biti objavljeni i rezultati javnog poziva

Svu potrebnu dokumentaciju potrežite OVDJE

6.8.2018.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je otvoreni trajni Poziv ''Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata'' koji se financira putem Europskog socijalnog fonda.

Ovim Pozivom ukupne vrijednosti 40.500.000,00 kn razvit će se i proširiti mreža izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata koja će se temeljiti na suradnji s udrugama iz Domovinskog rata, a kojima će se dodjeljivati potpore za pružanje usluga navedenim ciljnim skupinama Poziva.

Usluge za ciljne skupine obuhvaćat će pružanje psihosocijalne pomoći, zdravstvene skrbi i pomoći pri obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti, a njihova svrha je pridonijeti povećanju socijalne uključenosti i unaprjeđenju kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Također, provedbom projekata udruge iz Domovinskog rata imat će mogućnost razvijanja postojećih znanja, stjecanja novih znanja i vještina te zapošljavanja novih stručnjaka, što će ojačati njihove kapacitete za pružanje usluga ciljnoj skupini te omogućiti kvalitetnu nadopunu postojećeg sustava skrbi za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata.

Dokumentaciju za navedeni trajno otvoreni Poziv možete potražiti OVDJE

2.8.2018.

Predmet Javnog poziva je dodjela sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini (u nastavku teksta: Fond) u skladu s uvjetima utvrđenim u Uputama za korisnike Javnog poziva za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2018. godinu. Sredstva Fonda osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2018. godinu i projekcijama za 2019. i 2020. godinu. Raspoloživi iznos sredstava koji se dodjeljuje u postupku javnog poziva je 200.000.000,00 kuna.

Pravo podnošenja zahtjeva za dodjelu sredstava Fonda imaju:

 • jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave
 • pravne osobe u većinskom vlasništvu ili suvlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (samo za svoje ime i za svoj račun)
 • ustanove čiji su osnivači jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave,

a koje imaju sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova EU (u nastavku teksta: Ugovor o EU projektu) u okviru programa:

-      „Konkurentnost i kohezija“, „Učinkoviti ljudski potencijali“, „Program ruralnog razvoja“ i Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske programsko razdoblje 2014.-2020.

-   Europske teritorijalne suradnje u kojima sudjeluje Republika Hrvatska (prekogranični, transnacionalni i međuregionalni programi) u programskom razdoblju 2014.-2020., a za programsko razdoblje 2007.-2013. prihvatljivi su isključivo projekti u sklopu Operativnog programa za prekograničnu suradnju s Bosnom i Hercegovinom, Operativnog programa za prekograničnu suradnju sa Srbijom i Operativnog programa za prekograničnu suradnju s Crnom Gorom

te udovoljavaju ostalim uvjetima prihvatljivosti navedenim u točki 3. Uputa za korisnike.

Zahtjevi će se zaprimati od 16. kolovoza 2018. do iskorištenja sredstava planiranih za 2018. godinu, a najkasnije do 15. prosinca 2018.

Ako se sva sredstva Fonda planirana za 2018. godinu iskoriste prije 15. prosinca 2018., svi zahtjevi koji budu zaprimljeni unutar roka od osam dana od dana objave obavijesti o zatvaranju Poziva na web-stranici Ministarstva www.razvoj.gov.hr. bit će registrirani i upućeni u daljnji postupak o čemu će podnositelji zahtjeva biti obaviješteni.

Detaljnije informacije o javnom pozivu možete potražiti OVDJE

2.8.2018.

Ministarstvo poljoprivrede, u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) te Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), pokrenulo je financijske instrumente - Mikro i Male zajmove za ruralni razvoj - u sklopu Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020., koji se sufinanciraju iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Mikro i Mali zajmovi namijenjeni su poljoprivrednicima, prerađivačima poljoprivrednih proizvoda te subjektima koji djeluju u sektoru šumarstva, i to u sljedećim tipovima operacija:

• 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava
• 4.1.2 Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš
• 4.1.3 Korištenje obnovljivih izvora energije
• 4.2.1 Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima
• 4.2.2 Korištenje obnovljivih izvora energije
• 6.4.1 Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima
• 8.6.1 Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumsko uzgojnim radovima
• 8.6.2 Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva

HAMAG-BICRO raspisao je Program Mikro i Malih zajmovi za ruralni razvoj, a prvi zahtjevi za zajam podnose se od 1. rujna 2018. godine. Programi su otvoreni do 31.12.2020. godine, a zahtjevi će se uzimati u obradu prema datumu zaprimanja.

Obrazac zahtjeva za zajam, upute za postupak prijave i popis potrebne dokumentacije preuzmite na stranicama HAMAG-BICRO-a.
Pitanja o uvjetima korištenja zajmova i o postupku prijave možete uputiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a sve novosti oko financijskih instrumenata pratite na ruralnirazvoj.hr. Općenita pitanja o financijskim instrumentima Programa ruralnog razvoja uputite na: Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za ruralni razvoj: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Izvor: mps.hr 

Kalendar događanja

« Siječanj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31